Sukūrė imbierinį sodybos maketą

Sukūrė imbierinį sodybos maketą

Su­kū­rė im­bie­ri­nį so­dy­bos ma­ke­tą

Ant­ra­die­nį Šiau­lių pro­fe­si­nio ren­gi­mo cent­ro Pre­ky­bos ir vers­lo sky­riu­je bu­vo baig­tas ga­min­ti im­bie­ri­nis kai­mo tu­riz­mo so­dy­bos „Kar­py­nė“ ma­ke­tas ir iš­ke­lia­vo džiu­gin­ti so­dy­bos lan­ky­to­jų.

Dvi sa­vai­tes 10 kon­di­te­rių ko­man­da, jų pro­fe­si­jos mo­ky­to­ja Dai­va Vi­du­gi­rie­nė ir res­to­ra­no „Kar­py­nė“ vir­tu­vės še­fas, bu­vęs Pre­ky­bos ir vers­lo sky­riaus ir D. Vi­du­gi­rie­nės mo­ki­nys Kęs­tu­tis Bart­kus ke­pė, lip­dė, dai­li­no ir puo­šė so­dy­bos pa­sta­tus, kad jie at­ro­dy­tų tar­si ma­žos tik­rų­jų pa­sta­tų ko­pi­jos.

D. Vi­du­gi­rie­nė pa­sa­ko­jo, kad min­tis su­kur­ti „Kar­py­nės“ im­bie­ri­nį ma­ke­tą ki­lo K. Bart­kui, o Pre­ky­bos ir vers­lo sky­riaus kon­di­te­riai mie­lai su­ti­ko pa­dė­ti. Prieš iman­tis su­ma­ny­mo, bu­vo fo­tog­ra­fuo­ja­mi so­dy­bos pa­sta­tai, nau­do­ta­si že­mė­la­piais ir iš dro­no da­ry­to­mis nuo­trau­ko­mis.

Im­bie­ri­nei me­duo­lių teš­lai su­nau­do­ta apie 7 kg mil­tų, 2 kg rie­ba­lų, 1,5 kg grie­ti­nės, 1 kg cuk­raus, 800 g de­gin­to cuk­raus, 2 kg me­daus, 40 kiau­ši­nių, 100 g prie­sko­nių mi­ši­nio, 100 g ke­pi­mo mil­te­lių.

Pa­puo­ši­mams su­nau­do­ta apie 3 kg cuk­raus ma­sės, 5 kg cuk­raus, be­veik 50 kiau­ši­nių bal­ty­mų, 300 g įvai­riau­sių spal­vų pa­bars­tu­kų, val­go­mo­jo purš­kia­mo auk­so, si­dab­ro, šo­ko­la­do, bal­tos spal­vos ve­liū­ro.

Krū­mų for­moms iš­gau­ti bu­vo ke­pa­mas ža­lios spal­vos bisk­vi­tas „kem­pi­nė“. Me­džiai iš­lie­ti iš šo­ko­la­do. Taip pat su­nau­do­tas be­veik ki­log­ra­mas ne­tir­paus mil­te­li­nio cuk­raus, ne­bi­jan­čio drėg­mės.

Vi­sas ma­ke­tas uži­ma apie 2,5 ir 2 met­rų plo­tą.

Pre­ky­bos ir vers­lo sky­riaus kon­di­te­riams tai bu­vo tre­čias im­bie­ri­nis mies­te­lis. 2015 me­tais su­kur­tą me­duo­li­nį mies­te­lį bu­vo ga­li­ma pa­ma­ty­ti „Ak­ro­po­ly­je“, o 2016 me­tais – pre­ky­bos cent­re „Are­na“. Per­nai kon­di­te­riai ke­pė ir puo­šė me­duo­li­nius eg­lės žais­liu­kus.

So­dy­bos ma­ke­tas, pa­sak D. Vi­du­gi­rie­nės, iš­si­sky­rė tuo, kad bu­vo ku­ria­mas ne pa­gal kiek­vie­no kon­di­te­rio fan­ta­zi­ją, o sie­kiant kuo tiks­liau at­kar­to­ti tik­ruo­sius pa­sta­tus.

„Ir iš­šū­kis bu­vo di­des­nis, ir dar­bas su­dė­tin­ges­nis, bet ir dirb­ti bu­vo daug įdo­miau“, – sa­ko pro­fe­si­jos mo­ky­to­ja.

Bend­rą Pre­ky­bos ir vers­lo sky­riaus kon­di­te­rių ir „Kar­py­nės“ vir­tu­vės še­fo K. Bart­kaus kū­ri­nį kai­mo tu­riz­mo so­dy­bo­je bus ga­li­ma ap­žiū­rė­ti iki Tri­jų Ka­ra­lių, sau­sio 6 die­nos.

„Šiau­lių kraš­to“ inf.

Kęs­tu­čio BART­KAUS nuo­tr.

Dvi sa­vai­tes Šiau­lių pro­fe­si­nio ren­gi­mo cent­ro Pre­ky­bos ir vers­lo sky­riaus kon­di­te­riai ir res­to­ra­no vir­tu­vės še­fas Kęs­tu­tis Bart­kus ga­mi­no kai­mo tu­riz­mo so­dy­bos „Kar­py­nė“ im­bie­ri­nį ma­ke­tą, ku­ris uži­ma 2,5 ir 2 met­rų plo­tą.

Jur­gi­tos JAS­NAUS­KAI­TĖS nuo­tr.

Steng­ta­si kuo tiks­liau at­kar­to­ti pa­sta­tų for­mą ir iš­vaiz­dą.

Res­to­ra­no vir­tu­vės še­fas Kęs­tu­tis Bart­kus su pro­fe­si­jos mo­ky­to­ja Dai­va Vi­du­gi­rie­ne prie už­baig­to im­bie­ri­nės so­dy­bos ma­ke­to.