
Naujausios
Aštri pomidorų sriuba
5 litrų puodui sriubos reikės: pusės kilogramo avienos, puodelio pupelių (galima dėti ir virtas konservuotas pupeles, reikės vienos didesnės skardinės), kelių bulvių ir morkų, konservuotų pomidorų be odelės savo sultyse 0,7 litro indelio, dviejų paprikų, dviejų svogūnų, česnako galvos, geros saujos krapų, petražolių, po šaukštelį pipirų, ciberžolės, truputį meirūno, raudonėlio, druskos pagal skonį.
Jeigu naudosite žalias pupeles, jas reikėtų iš vakaro arba bent kelios valandos iki sriubos virimo užsimerkti. Avieną supjaustome mažais gabaliukais. Supjaustome bulves ir morkas. Viską sudedame į verdantį vandenį ir verdame apie pusę valandos. Konservuotus pomidorus ir pasmulkintas paprikas bei svogūnus sutriname elektriniu trintuvu, supilame į sriubą ir dar paverdame. Baigiant virti sudedame smulkintus krapus, petražoles, traiškytą česnaką, prieskonius, druską. Sriuba turi būti aštroka, tad nepagailėkite pipirų ir nepamažinkite česnako.
Jei mėgstate, išvirusią sriubą galima pagardinti grietine.
Skanaus!