
Naujausios
Cukinijų kugelis
Reikės: 1 kilogramo cukinijos, 3–4 kiaušinių, 200 gramų neriebaus fermentinio sūrio, vienos stiklinės džiūvėsėlių, druskos, pipirų.
Nulupus žievelę, cukiniją sutarkuoti per burokinę tarką. Išplakti kiaušinius ir supilti į tarkius, ten pat supilti ir džiūvėsėlius, smulkiai tarkuotą sūrį bei prieskonius.
Dalį sūrio galima pasilikti ir juo apibarstyti viršų.
Į tarkius, kas mėgsta, gali dėti aliejuje pakepinto svogūno. Kai kas džiūvėsėlius keičia manų kruopomis. Ir vienas, ir kitas ingredientas reikalingas "surišti" gautą masę ir ją sutirštinti.
Masę supilti į sviestu ar aliejumi pateptą kepimo formą ir kepti orkaitėje apie 40 minučių, kol kugelio viršus pasidarys "auksinis".
Skanu valgyti su grietine ar natūraliu jogurtu.