
Naujausios
Šokoladinis desertas
Reikės: 100 gramų juodojo šokolado, 250 mililitrų plakamosios grietinėlės, 100 gramų cukraus, 25 gramų vandens, 4 kiaušinių trynių.
Garų vonelėje išlydomas šokoladas ir vis pamaišant paliekamas atvėsti. Nedideliame puode storu dugnu išverdamas cukraus ir vandens sirupas (užkaitinama iki 121 laipsnio temperatūros).
Kol sirupas verda, elektriniu maišytuvu išplakami tryniai. Sirupui pasiekus reikiamą temperatūrą, toliau plakant plakikliu, plona srovele į trynių masę supilamas sirupas, vėliau – jau ištirpintas šokoladas.
Atskirame dubenyje išplakama grietinėlė iki standžių putų ir labai atsargiai mediniu šaukštu įmaišoma į šokolado ir trynių masę. Maišyti reikia atsargiai ir kruopščiai, lėtais judesiais, kad masė išliktų puri, orinė ir nesukristų.
Supilama į silikonines formeles ir dedama į šaldytuvą bent 12 valandų. Serviruojama su mėgstamais trintais šokoladiniais sausainiais ir braškėmis ar kitomis miško uogomis.
Skanaus!