Loretos RIPSKYTĖS nuotr.

Naujausios
Reikės: kelių saujų, kokių trijų, neperaugusių dilgėlių lapų, tiek pat rūgštynių (jeigu rūgštynių neturite, galima apsieiti ir vien su dilgėlėmis), 4 bulvių, 2 morkų, 3–4 šaukštų miežinių kruopų, 1 svogūno, vandens, druskos, pipirų, lauro lapelių, aliejaus.
Bulves nulupame ir supjaustome kubeliais. Bulves, kruopas ir prieskonius dedame į vandenį, užkaičiame. Tuo tarpu, morkas nuskutame ir sutarkuojame, svogūną nulupame ir susmulkiname. Morkas su svogūnais pakepiname aliejuje ir sudedame į sriubą.
Dilgėles nuplauname ir nuplikome karštu vandeniu, tada nuskabome lapus, supjaustome, taip pat nuplauname ir supjaustome rūgšynes ir dedame į sriubą. Kelias minutes paverdame.
Skanaus!
Komentarai