
Naujausios
Nijolė KOSKIENĖ, buvusi ilgametė “Šiaulių krašto” žurnalistė, o dabar – knygų autorė, išleidusi antrą šmaikščių humoreskų, kurių herojė Ieva yra gimusi "Šiaulių krašto" puslapiuose, knygą, dalijasi savo firminiu patiekalu.
"Šis patiekalas pabodusią kiaušinienę pakylėja į kitą estetinį ir gastronominį lygį. Tai receptas be pralaimėjimų", – sako Nijolė.
Frittata su pomidorais
Frittata itališkai yra kiaušinienė, arba omletas, tačiau sutikite, kai svečiams pranešate, kad pusryčiams bus patiekta frittata, tai tikrai yra ne tas pats, kas kiaušinienė. Taigi, šiame patiekale “sugroja” ir pavadinimas, ir vaizdas, ir skonis, ir, svarbiausia, nieko čia nereikia vartyti ir saugoti, kad neprisviltų.
Taigi, jums reikės keptuvės su metaline arba nusukama rankena, kad visą keptuvę galėtumėte kišti į orkaitę.
Ingredientai: 10 kiaušinių (arba pagal valgytojų kiekį), alyvuogių aliejus, česnako 4–5 skiltelės, varškės – 200 gramų, grietinės didelis šaukštas, pomidoriukų slyvinių (tarkim 12) arba keli dideli pomidorai, raudonėlių, druskos.
Uždedame keptuvę ant silpnos ugnies, įpilame alyvuogių aliejaus, suberiame kapotus česnakus, jiems pageltus, į keptuvę supilame masę, paruoštą iš plaktų kiaušinių, varškės, grietinės, prieskonių.
Kepame 3–5 minutes, kol apskrus apačia, tuo metu gražiai ratu sukaišiojame į masę slyvinius pomidorus arba didesnių pomidorų griežinėlius.
Kišame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui, stebėdami, kad mūsų frittata gražiai išsipūstų ir šiek tiek apskrustų.
O dabar svarbiausia dalis! Pasirūpinkite, kad svečiai ar šeimynykščiai susėstų prie gražiai paserviruoto stalo, ir tik tada jūs ant stalo su specialia pirštine nešate išsipūtusią geltoną didžiulę frittatą ir, kol visi aikčioja, maloniai šypsotės.
Pastaba. Metalinė keptuvės rankena būna įkaitusi, tai geriau ją ir laikykite su pirštine ar apvyniokite rankšluosiu, kad kas nepačiuptų.
Buon appetito!