
Naujausios

Gaivus pyragas
Reikės: sezoninių uogų, bananų, kriaušių, galima ir obuolių, sausainių (tinka „Gaidelis“), 400 gramų grietinėlės (vietoje jos galima naudoti mocarelos sūrį), maždaug 8 šaukštų želatinos, cukraus, vanilinio cukraus pagal skonį.
R. Mikalauskienė naudoja tuščiavidurę 26 centimetrų skersmens formą. Į jos dugną deda uogų, patrupina sausainių, įpjausto banano, kriaušių ar obuolių.
Išbrinkina tris želatinos šaukštus, sumaišo su 200 gramų grietinėlės, įdeda porą šaukštų cukraus, šaukštelį vanilinio cukraus, įspaudžia citrinos sulčių (tinka ir rūgščioji druskelė). Masę supila į formą ir sustingdina.
Kitas sluoksnis – vyšnių juostelė. Vyšnių R. Mikalauskienė užsišaldo. Išima kauliukus, sutrina elektriniu trintuvu. Cukraus, vanilinio cukraus deda pagal skonį.
Išbrinkina porą gerų šaukštų želatinos (priklauso nuo uogų kiekio) ir užpila trintas vyšnias, išmaišo. Šią masę supila į formą ir vėl sustingdina.
Paskutinį sluoksnį gamina taip pat, kaip ir pirmąjį.
Pyragą padeda sustingti.
SKANAUS!