
Naujausios
Greitas obuolių pyragas
Reikės: 400 gramų sutirštinto saldinto pieno, 5 rūgštesnių obuolių, 200 gramų miltų, 3 kiaušinių, 100 gramų sviesto, 2 šaukštelių vanilinio cukraus, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių.
Kambario temperatūros sviestą elektriniu plakikliu gerai išsukame su sutirštintu pienu ir vaniliniu cukrumi iki purios vientisos masės. Įplakame kiaušinius. Į plakinį šaukštu pamažu įmaišome persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi išeiti maždaug grietinės tirštumo.
Nulupame obuolius ir supjaustome plonomis riekelėmis, atsargiai sumaišome su tešla. Pilame tešlą į sviestu patepą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, ant viršaus dar galime išdėlioti keletą obuolių skiltelių.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių (kol į pyragą įbestas medinis pagaliukas ištraukus bus švarus). Iškepusį ir šiek tiek atvėsusį pyragą galime apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!