
Naujausios
Dr. Giedrė CIBULSKAITĖ-VERŠINSKIENĖ, Paryžiaus Naujosios Sorbonos universiteto dėstytoja, prancūzų kalbos vertėja, dalijasi savo receptu. Pastaruosius dešimt metų ji gyvena tarp Vilniaus ir Paryžiaus, o anksčiau – tik Prancūzijoje.
"Kadangi beveik dvidešimt metų gyvenu Prancūzijoje, maisto ir jo gaminimo procesas tapo šventu reikalu mano gyvenime, – sako ponia Giedrė. – Mes kalbame apie maistą visada ir visur. Kaip sako prancūzai, geriausios derybos ar reikalų aptarimai – tik prie skanaus patiekalo ir gero vyno taurės!"
Humusas
Reikės: konservuotų avinžirnių indelio, 1 citrinos, 2 česnako skiltelių, 1 didelio šaukšto sezamo (tahini) pastos, šiek tiek druskytės, pora šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 šaukštelio raudonosios paprikos miltelių.
Į smulkintuvą supilti avinžirnius (jeigu daug vandens avinžirniuose, nupilti), išspausti vienos citrinos sultis ir sudėti visus kitus ingredientus. Gerai susmulkinti, kad taptų vientisa mase.
Pateikti kokioje nors ypatingoje rytietiškoje lėkštutėje, užpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir užberti žiupsnelį paprikos miltelių. Itin skanu su šiaudeliais supjaustytais agurkais ir morkomis.
Skanaus!