
Naujausios
Mūsų kraštietė iš Gruzdžių Dovilė ŽIAUBERYTĖ, Vilniaus universiteto lietuvių filologijos ir reklamos specialybės IV kurso studentė, atlieka praktiką "Šiaulių krašte". Dovilė mėgsta gaminti įvairius konditerinius kepinius ir dalijasi savo mėgstamų keksiukų receptu.
"Šie keksiukai patinka ir mano namiškiams, ir draugams, o pagaminti juos paprasta", – sako Dovilė.
Keksiukai su juodaisiais serbentais
12 keksiukų reikės: 300 gramų miltų, 1 šaukšto kepimo miltelių, žiupsnelio druskos, 1 kiaušinio, 200 gramų cukraus, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 60 gramų ištirpinto sviesto, 300 gramų 30 proc. riebumo grietinės, 200 gramų šaldytų juodųjų serbentų.
Sumaišyti persijotus miltus su kepimo milteliais ir druska. Kiaušinį išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį supilti ištirpintą sviestą, sudėti grietinę ir išmaišyti.
Šaldytas uogas sumaišyti su miltais ir tą mišinį supilti į plakinį su sviestu ir grietine. Maišyti trumpai (kol neliks sausų miltų), neperplakti, kad nesusigadintų tešlos konsistencija.
Tešlą sudėti į kepimo formeles arba į skardą su keksų formelėmis. Iki pat viršaus tešla neužpildyti, nes kepdama ji iškils. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30–40 minučių.
Skanaus!