
Naujausios
Ventos gyventoja (Akmenės rajonas) Adelija KAZLAUSKIENĖ rudenį užkonservuoja nors vieną kitą stiklainį baravykų galvų. Grybauti mėgstantis vyras Algimantas stengiasi pririnkti. Nes iš vaikystės mena šeimos tradiciją kūčioms pasiruošti žemaitiškai vadinamo "asablyvo" patiekalo.
Prieš kelias dienas dukra skambino tėvams iš pajūrio, kad buvo grybauti ir grįžo netuščiomis.
Konservuotos baravykų galvos
Baravykų galvas pavirti apie 20 minučių ir sudėti į pusės litro talpos stiklainius. Prieš tai juos ir užsukamus dangtelius reikia iškaitinti.
Į vandenį įberti daugokai druskos, įpilti acto, įmesti kelis lauro lapus ir kelias česnako skilteles, įberti truputį pipirų ir užvirinti.
Karštą marinatą iškart pilti į stiklainius su grybais ir sandariai užsukti dangtelius.