
Naujausios
Krepšeliai su braškėmis ir kokosų kremu
12 krepšelių reikės: 10 minkštų didelių datulių, 150 gramų avižinių miltų, 100 gramų kokosų aliejaus arba sviesto, 60 gramų maltų linų sėmenų, žiupsnelio druskos.
Kremui reikės: 200 mililitrų kokosų grietinėlės, pusės šaukšto bulvių krakmolo (arba 1 šaukšto kukurūzų krakmolo), stevijos pagal skonį, vanilės ekstrakto, šviežių braškių (ar kitų uogų).
"Steviją galite pakeisti medumi ar klevų sirupu. Jei naudojate medų, palaukite, kol kremas pravės. Nekaitinkite medaus, nes jis tampa žalingas sveikatai", – pataria Kristina.
Iš datulių išimkite kauliukus ir jas susmulkinkite virtuviniu kombainu arba tiesiog smulkiai supjaustykite peiliu. Sukapokite sviestą arba sudėkite kokosų aliejų, maltus linų sėmenis, druską, miltus ir minkykite tešlą, kol taps vientisa.
Pasiruoškite krepšelių formeles – geriausiai tinka silikoninės keksiukų formelės. Imkite rutuliuką tešlos ir formuokite krepšelius, pirštais klijuodami tešlą maždaug pusės centimetro sluoksniu prie formelės dugno ir sienelių. Kepkite krepšelius 170 laipsnių temperatūroje apie 12 minučių. Būtinai leiskite atvėsti formelėse.
Pasiruoškite kremą. Nedideliame inde užkaitinkite kokosų grietinėlę iki virimo, supilkite steviją arba klevų sirupą, vanilę. Nedideliame puodelyje išmaišykite krakmolą su šiek tiek vandens ir greitai maišydami supilkite į verdančią grietinėlę, taip pat kaip verdant pudingą. Pakaitinkite maišydami, kol vėl užvirs ir nukaiskite. Leiskite atvėsti.
Į atvėsusių krepšelių dugną dėkite kremo, o ant viršaus – šviežias braškes ar kitas uogas.
Skanaus!