
Naujausios
Moliūgų gardumėlis žiemai
Reikės: 1,5 kg moliūgo, litro vandens, 500 g cukraus, 231 g apelsinų želė (3 pakelių), 2 šaukštelių citrinos rūgšties, šaukštelio vanilinio cukraus bei šiek tiek svarainių.
Pasiruošę reikalingus produktus, vandenį užverdame su citrinos rūgštele ir atvėsiname. Tada užpilame jį ant gabaliukais pjaustytų moliūgų ir paliekame parai stovėti šaltai.
Po to moliūgus išgriebiame. Į skystį supilame cukrų, vanilinį cukrų ir užkaičiame puode. Kai sirupas užverda, suberiame moliūgus ir paverdame 10 minučių. Išjungę viryklę, suberiame apelsinų želė. Gerai išmaišome, kad ištirptų.
Gautą masę pilame į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainiukus, sandariai užsukame ir padedame vėsiai.
Skanaus!