
Naujausios
Naminis varškės sūris
Vienam sūriui pagaminti reikės maždaug 3 litrų pieno. Jį reikia užvirinti ir iškart išjungti ugnį. Tuomet dėti norimus priedus (druskos, kmynų ar vaisių) ir pamažu pilti acto ar citrinos rūgšties.
Kai tik rūgštis pieną sutraukia ir iš jo ima darytis varškė, visą masę reikia supilti į sūrmaišį, nuvarvinti išrūgas ir likusią masę paslėgti.
Geriausia sūrmaišį pasisiūti iš tiulio. Jei jo nėra, masę galima išpilti ir susidariusias išrūgas nuvarvinti į tankesniu audiniu išklotą kiaurasamtį. Tik jau tada gausis ne sūris, o varškė su prieskoniais arba be jų.
Paslėgtą sūrį sūrmaišyje laikyti, kol šis atvės (maždaug 1–2 valandas). Ir tada jau galima valgyti.
Skanaus!