
Naujausios
Šiaulietė Oksana MEJERĖ, dviejų vaikų mama, Šiaulių universiteto Tarpsektorinės partnerystės centro vyriausioji specialistė, išrinkta sausio mėnesio "Dienos receptų" konkurso laimėtoja – už pasiūlytą išsikepti pyragą su grybais.
Ponia Oksana redakcijos apdovanota receptų knyga "Kodėl prancūzės nestorėja".
"Labai mėgstu receptų knygas, – pasidžiaugė šiaulietė, kai įteikėme dovaną. – Bet išbandydama receptus, visada ir kažką savo pridedu."
Pagal konkurso tradiciją laimėtoja dalijasi dar vienu savo receptu.
Nekeptas maskarponės tortas
Reikės: 2 pakelių sausainių ("Selga" arba "Gaidelis"), 180 g sviesto, 50 g mėgstamų riešutų (aš imu anakardžių riešutus, jeigu rinksitės migdolus ar žemės riešutus, jie turi būti be luobelės, galima gaminti ir be riešutų), 500 g maskarponės sūrio, sutirštinto pieno indelio, 250 ml grietinėlės plakimui (jeigu norite didesnio torto, imkite 500 ml), 2 arbatinių šaukštų želatinos ir uogų, vaisių tortui papuošti.
Pirmiausia užpilame želatiną vandeniu, kad vos apsemtų, ir leidžiame brinkti. Tuo metu sumalame sausainius, riešutus ir ištirpiname sviestą. Sumaišome sausainius ir riešutus, užpilame viską sviestu ir gautą masę tolygiai paskirstome torto kepimo formoje. Tai bus torto pagrindas. Dedame į šaldytuvą sustingti.
Suplakame grietinėlę iki stangrių putų. Atskirame inde gerai sumaišome maskarponės sūrį ir sutirštintą pieną (aš naudoju kombainą). Želatinos indelį pašildome karštame vandenyje, kad ištirptų ir neliktų gumulų. Ištirpintą želatiną pilame į sūrio ir sutirštinto pieno mišinį, išmaišome ir atsargiai įmaišome grietinėlę.
Gautą masę išpilame ant jau sukietėjusio torto pagrindo. Puošiame vaisiais ar uogomis (šilauogėmis, braškėmis, avietėmis – ryškios uogos ant balto fono gražiai atrodo) ir dedame į šaldytuvą sustingti mažiausiai 3 val.
"Lengvai, greitai paruošiama ir skanu, – sako Oksana. – Tik mano vaikai pirmiausia nuvalgo uogas ir labiausiai mėgsta šio torto pagrindą."