
Naujausios
Plovui reikės: 0,5 kilogramo sprandinės, druskos, česnakų, pipirų, 1–2 svogūnų, 1 didesnės morkos, 1 puodelio ryžių, buljono kubelio, 2 puodelių vandens, apie 80–100 gramų sviesto, aliejaus.
Sprandinę supjaustome gabaliukais kaip guliašui ir pamarinuojame su česnaku, pipirais bei druska apie valandą.
Tuo metu svogūnus nulupame, supjaustome kubeliais ir pakepiname, kol pagelsta. Supilame į stiklinį indą, kuriame kepsime plovą.
Tada burokine tarka sutarkuojame morką, pakepiname ir sukrečiame į indą. Mėsą taip pat apkepame ir sudedame prie morkų ir svogūnų.
Tada beriame perplautus ryžius, vandenį, užbarstome sutrintą buljono kubelį, ant viršaus uždedame visą gabaliuką sviesto. Indą uždengiame ir pašauname į 180–190 laipsnių karščio orkaitę. Kepame apie valandą.
Šiam plovui pagardinti nieko nebereikia, nei pomidorų padažo, nei kitų priedų.
Skanaus!