
Naujausios
Kuršėniškis Egidijus LIAUDANSKAS, bendrovės "Gusto prekyba" komercijos direktorius, savo giminėje garsėja, kaip puikus kulinaras. Jis dalijasi patiekalo, kurį gamina šventėms, receptu.
"Tai ispaniškas patiekalas "Paelija", gaminamas iš jūros gėrybių arba mėsos, tada būtinai turi būti triušienos, aš jį ir gaminu iš triušienos, nes auginu triušius", – sako Egidijus.
Paelija
Reikia: 800 g triušienos, 800 g ryžių, 1 litro sultinio, 600 g pomidorų, paprikos, pusės stiklinės pupų (imu šaldytas, greičiau išverda), geros saujos šparaginių pupelių (su ankštimis), mažo indelio konservuotų kukurūzų ( maždaug pusės stiklinės), poros galvų svogūnų, česnako galvos, aliejaus, šiek tiek balto vyno, druskos, pipirų, ciberžolės miltelių ir šafrano (tai pagrindinis prieskonis).
Paelija gaminama didelėje, gilioje keptuvėje. Aliejuje pakepinti supjaustytos triušienos gabalus, kai apskrus sudėti pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką, šiek tiek su mėsa pakepinti ir supilti sultinį. Troškinti ant mažesnės ugnies, įpilti šiek tiek balto vyno. Kai vynas išgaruoja, sudėti supjaustytą juostelėmis papriką, po kiek laiko – stambiai supjaustytus pomidorus. Kai jie pasitroškina, suberti pupas, stambiai supjaustytas šparagines pupeles.
Mėsai suminkštėjus ir baigiant daržovėms troškintis, suberti kukurūzus ir prieskonius, įdėti šiek tiek druskos (iš viso 40 minučių troškinu mėsą su daržovėmis).
Tada supilti ryžius (tik prieš pradėdami gaminti, juos pamirkom šaltam vandenyje, aš imu basmati ryžius, jie greičiau išverda). Subėrus ryžius, įpilti dar kokią stiklinę verdančio vandens. Tik data uždengti dangčiu ir ant silpnos ugnies virti dar 20 minučių. Po to išjungti ugnį ir dar 10 minučių palaikyti, nenudengus dangčio.
Patiekalas ne tik skanus, bet labai spalvingas: čia – ir geltona, žalia, raudona spalvos.
Gražios Kovo 11-osios šventės, smagaus bendravimo!