
Naujausios
Viekšniuose (Mažeikių rajonas) gyvenanti Genutė MILTINIENĖ savotišku netikėtumu vadina pyragą, kuriam nereikia ypatingų ar gausybės produktų.
Pyragas su obuoliais
Reikia: po 1 stiklinę miltų, manų, cukraus ir pieno, šaukštelio kepimo miltelių, 3–5 obuolių, trupučio sviesto, razinų.
Kepimo skardą ištepti sviestu.
Dubenyje gerai išmaišyti miltus, manus, cukrų ir kepimo miltelius.
Į skardą suberti mišinio sluoksnelį, ant jo paskleisti šiek tiek burokine tarka sutarkuotų obuolių.
Taip sluoksniuoti dar kartą arba du.
Pieną pašildyti, įdėjus gabalėlį sviesto – kol jis ištirpsta. Tada pieną užpilti ant viršaus susluoksniuoto ruošiamo kepinio ir badyti virbalu – kol pienas susigers.
Kepti apie 40-50 minučių 170–180 laipsnių karštyje.
Ant karšto pyrago užbarstyti razinų.
Skanaus.