
Naujausios
Šiaulietė Dalija BUTKIENĖ mėgsta pagaminti ką nors sveika ir naudinga, ypač kai laukia atvykstančios sūnaus šeimos, o patiekalai iš tunų populiarūs ir mėgstami visame pasaulyje. Prancūzai tunus vadina "jūros veršiena", o dietologai tvirtina, kad tunai – maistas protui. Pabandykite, gal ir jums patiks tokios salotos.
Salotos su tunais
Reikės: 100 g salotų, virtos bulvės, svogūno, šviežio pomidoro, 2 virtų kiaušinių, 100 g konservuotų tunų.
Padažui: 2 šaukštų vynuogių acto, 3 šaukštų aliejaus, šaukštelio garstyčių, druskos, pipirų pagal skonį.
Salotas suplėšyti ir sudėti į salotinę, ant jų – griežinėliais supjaustytą bulvę, skiltelėmis supjaustytą pomidorą, virtus kiaušinius, susmulkintą svogūną, tunus. Viską apšlakstyti paruoštu padažu.
Skanaus!