
Naujausios
Sausainiai "Peliukas"
20–30 sausainių kietai trapiai tešlai reikės: 240 g miltų, 20 g kakavos, 105 g cukraus pudros, 150 g sviesto, 1 kiaušinio (40 g), 1 g kepimo miltelių, 1 g druskos, 4 g vanilinio cukraus.
Itališkam morengui reikės: 100 g kiaušinio baltymo, 300 g cukraus, 2 g citrinos rūgšties.
Užmaišoma kieta trapi tešla. Kambario temperatūros sviestas išsukamas. Įdedama persijota cukraus pudra, druska, vanilinis cukrus – viskas plakama iki purios masės. Įdedamas kiaušinis – viskas išsukama. Pabaigoje sudedami persijoti miltai (dalis paliekama stalo pabarstymui), kakava, kepimo milteliai – užmaišoma tešla.
Tešlos pusgaminis 10 minučių palaikomas šaldytuve. Iš tešlos iškočiojamas stačiakampio formos pusgaminis (3-4 mm storio). Formelėmis spaudžiami norimos formos sausainiai dedami į paruoštą skardą. Kepama apie 200 ° C temperatūroje. Ataušinama.
Sausainių pusgaminiai (juos galima suklijuoti su džemu ir po du) puošiami itališku morengu.
Itališkas morengas. Cukrus sumaišomas su vandeniu ir užverdamas iki 120°C. Tuo pačiu metu plakami atšaldyti baltymai iki tvirtų putų. Dedama citrinos rūgštelė. Į išplaktus baltymus plona srovele pilamas karštas sirupas. Plakama, kol kremas pravėsta.
Konditeriniu maišeliu (su lygiu antgaliu) kremui suteikiama peliuko forma. Peliukas papildomas ausytėmis, uodegėle, akytėmis iš cukrinės masės (ją galima nudažyti įvairiais maistiniais dažais). Ausytės gali būti suformuotos ir iš migdolų lakštelių. Jeigu norime, kad gaminukas būtų žaismingesnis, galima dekoruoti įvairiais dražė karoliukais.
Sausainukų dydį galima reguliuoti. Išeina 20–30 vienetų.
Kūrybos ir sėkmės!