
Naujausios
Šermukšnių tortas
Jam pagaminti reikės: 300 gramų avižinių dribsnių, 120 gramų datulių (be kauliukų), 2 šaukštų kokoso aliejaus pagrindui ir 120 gramų šio aliejaus – viršutiniam torto sluoksniui, 300 gramų anakardžio riešutų, 4 šaukštų klevų sirupo, 1 stiklinės pašaldytų šermukšnio uogų, 4 šaukštų medaus, 1 kokoso riešuto.
Kokosų aliejų ištirpinti garų vonelėje, sausus avižinius dribsnius elektriniu plakikliu susmulkinti iki miltų, ten pat supilti datules ir kokoso aliejų.
Gautą masę supilti į torto formą, suspausti ir iš jos padaryti pagrindą tortui.
Kol ruošiamas viršutinis sluoksnis, torto pagrindą laikyti šaldytuve, kad geriau sustingtų.
Anakardžio riešutus, prieš tai pamirkytus 5-6 valandas, sumalti mėsmalėje, o po to gautą masę supilti į plakiklį ir paplakti, kol iš jos pasidarys į putėsius panaši masė.
Pabaigoje supilti klevų sirupą ir kokoso aliejų. Juos supylus ir dar truputį paplakus, gaunama tiršta masė.
Šermukšnius nuplikyti verdančiu vandeniu, uogas sutrinti plakikliu ir, sudėjus medų, dar paplakti.
Išimti iš šaldytuvo torto pagrindą ir pradėti formuoti tortą: ant pagrindo tepti riešutų masę, ant jos – šermukšnių ir tada vėl – riešutų.
Ant viršaus užbarstyti kokoso drožlių, kurių pasidaryti iš turimo kokoso riešuto (išpilti iš jo skystį, nulupti odelę, o vidų sutarkuoti kiek smulkesne negu burokinė trintuve. Pačių pasigamintos kokoso drožlės būna drėgnesnės, skanesnės ir sveikesnės nei pirktinės.
Tortas pagamintas – skanaus!