
Naujausios
Sveikuoliški blynai
Jiems iškepti reikės: banano, pusės puodelio avižinių miltų, pieno (galima ir augalinio) tiek, kad būtų grietinės tirštumo, vieno kiaušinio (galima ir nedėti), kakavos pagal skonį, trupučio druskos.
Bananą gerai sutrinti, supilti miltus, pieną, įmušti kiaušinį ir palikti, kol miltai išbrinks. Gali būti, kad, masei išbrinkus, teks pieno pilti papildomai.
Kakavos dėti, kol gausis gražiai ruda spalva, bet norint šviesių ir kitokio skonio blynelių, jos nededame.
Jei norime visai sveikuoliškų blynų, reikėtų kepti ant lydyto ghi sviesto arba įpylus kokosų aliejaus, bet tinka ir kitoks.
Valgyti su uogomis ar kitais mėgiamais priedais. Labai skanu su riešutų sviestu, galima įsipilti jogurto ar valgyti su ledais.
Sveikuoliški ledai
Jiems reikia: skardinės kokosų pieno ir poros prinokusių mangų. Mangus supjaustyti ir dėti į šaldymo kamerą. Sušalusius gabalėlius išimti, užpilti kokosų pieno ir gerai išplakti. Gaunasi minkštos konsistencijos ledų masė.
Jei norime jos tirštesnės, reikėtų ją irgi palaikyti šaldymo kameroje kelis kartus permaišant.
Skanaus!