
Naujausios
Tortas "Vyšnių šokis"
Reikės: 2 pakelių šokoladinių sausainių "Selga", 250 g rikotos sūrio, 250 g maskarponės sūrio, 200 g grietinėlės (35 proc. riebumo), 180 g sviesto, 2 šaukštų medaus, 500 g šaldytų vyšnių be kauliukų, pakelio želė (77 g, vyšnių skonio), 14 g želatinos, 100 g cukraus pudros, 3 šaukštų cukraus, 1 šaukšto vanilinio cukraus.
Ruošiame torto padą. Ištirpiname sviestą su medumi karšto vandens vonelėje. Sausainius susmulkiname smulkintuvu iki trupinukų. Juos supilame į ištirpintą sviestą su medumi ir gerai išmaišome. Tada visą masę supilame į torto formą (24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi. Išlyginame delnu ar šaukštu ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepame 7 minutes. Iškeptą atvėsiname.
Ruošiame želė: 300 ml vandens užverdame, supilame pakelį želė, gerai išmaišome (dar į želė supilu skystį nuo atitirpintų kambario temperatūroje vyšnių). Paliekame atvėsti.
Želatiną išbrinkiname 60 ml vandens kiekyje, indą su želatina dedame į šiltą vonelę, kad visiškai ištirptų.
Ruošiame kremą: rikotos ir maskarponės sūrius lengvai išmaišome su cukraus pudra. Grietinėlę su cukrumi plaktuvu išplakame iki standžių putų ir sudedame į sūrių masę, lengvai išmaišome. Tuomet iš lėto ir nuolat maišydami supilame ištirpusią želatiną.
Kremo masę pilame ant iškepto atvėsinto torto pado, o ant kremo išdėliojame vyšnias. Dedame pusvalandžiui į šaldytuvą. Pusvalandžiui į šaldytuvą dedame ir želė skystį, jis turi sustingti iki grietinės tirštumo (labai svarbu, kad želė nebūtų nei per skysta, nei per standi). Tada želė supilame ant torto ir vėl dedame į šaldytuvą. Palaikome per naktį. Tortą puošiame mėtos lapeliais ar kitaip improvizuokite.
Skanaus!