
Naujausios
Trupininis pyragas
Reikės: 250 g sviesto arba kepimo margarino, 2 kiaušinių, stiklinės cukraus (jei uogienė labai saldi, galima ir mažiau), 500 g miltų, šaukštelio kepimo miltelių, džemo ar uogienės (galima naudoti ir obuolių košę, saldžios varškės masę arba šviežius obuolius, uogas).
Margariną arba sviestą ištrinti su cukrumi iki baltos purios masės. Įmušti kiaušinius, išmaišyti. Įsijoti miltus ir kepimo miltelius ir išminkyti tešlą. Ją padalinti į 3 dalis, du trečdalius sudėjus į krūvą suvynioti į maišelį ar maistinę plėvelę, taip pat ir trečiąją dalį, tik atskirai. Apie 2–3 valandas laikyti šaldiklyje.
Išėmus iš jo, sutarkuoti didįjį gabalą tešlos ir paskleisti skardoje. Ant viršaus paskirstyti norimą džemą ar uogienę (galima dėti tiek storesnį, tiek plonesnį sluoksnį, kaip labiau patinka). Vietoj uogienės galima dėti tarkuotų obuolių ar berti šviežių uogų (tinka ir trintos). Puikiai išeina ir su saldinta varškės mase. Galiausiai ant viršaus užtarkuoti iš šaldymo kameros išimtą likusią tešlą.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Pyragas gardus ir šiltas, ir šaltas.
Skanaus!