
Naujausios

Varškės pyragas
Tešlai reikės: 150 g sviesto, 150 g cukraus, 1/2 šaukštelio malto cinamono, 1 šaukštelio vanilinio cukraus arba kelių grūdelių natūralios vanilės, 1 kiaušinio trynio, 300 g miltų.
Sviestą išlydyti, cukrų sumaišyti su cinamonu ir vaniliniu cukrumi, supilti į ataušintą sviestą, tuomet įdėti trynį ir miltus (galima ir šiek tiek kepimo miltelių, kad puresnė tešla būtų). Viską reikia trupinti tarp pirštų (neminkyti!), kol susidaro trupiniai. 2/3 trupinių suberti į popieriumi išklotą skardą, šiek tiek paspausti ir kepti 10 min. 200 laipsnių orkaiteje.
Tuomet galima imtis varškės įdaro: 400 g slyvų arba persikų (gali būti konservuoti) arba tiesiog šviežių obuolių (esu bandžiusi visaip ir visaip neblogai… kas nori, gali ir rome mirkytų razinų įmesti), 80 g sviesto arba margarino, 100 g cukraus (jei vaisiai švieži – šiek tiek daugiau), 3 kiaušinių, 2 šaukštų manų kruopų, 500 g varškės,vanilinio cukraus.
Beje, labai dažnai tam pačiam tešlos kiekiui (arba vos vos padidintam) darau dvigubai didesnį kiekį varškės ir vaisių įdaro. Tada būna daug varškės. Mums patinka.
Įdaras daromas taip: jei slyvos šviežios, jas reikia nuplikyti ir išimti kauliukus, jei naudojate obuolius – juos nulupti ir supjaustyti gabalėliais, o jei vaisiai konservuoti – tiesiog supjaustyti.
Trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą arba margariną išsukti su cukrumi iki purumo, sudėti trynius, varškę, manų kruopas, vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų, sukrėsti į varškę ir lengvai išmaišyti.
Ant iškeptos tešlos pagrindo užtepti pusę varškės įdaro, sudėlioti vaisius, užpilti likusią varškės masę. Išlyginti ir užbarstyti likusius tešlos trupinius. Kepti 40 min. 200 laipsnių orkaiteje. Iškepusį pyragą dar galima apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!