
Naujausios
Vištiena "Teriyaki" padaže
Reikės (1 porcijai): 200 g vištienos blauzdelių arba šlaunelių mėsos, "Teriyaki" padažo (50 g+40 g serviravimui), 75 g (150 g virto) perlinio kuskuso,. 30 g grietinėlės, 20 g tarkuoto parmezano sūrio, vištienos sultinio kuskusui virti, 50–60 g kukurūzų burbuolės, 2 (50–60 g) šviežių mažų morkyčių, apie 50 g žalių ankštinių žirnelių, 1 kininio bastučio, 100 g natūralaus medaus, 30–40 g citrinos sulčių, druskos pagal skonį, sezamo.
Vištienos mėsą nuplauname ir nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu, supjaustome didokais gabalėliais ir užpilame "Teriyaki" padažu, permaišome. Kadangi vištiena greitai įsisavina skonius, užtektų marinuoti 15–30 minučių.
Sumauname mėsą ant iešmelio, iš abiejų pusių po porą minučių apkepame ir dedame į įkaitintą orkaitę kepti apie 10–12 minučių (priklauso nuo mėsos storumo).
Tekančiu vandeniu gerai nuplauname kuskusą. Dedame į verdantį sultinį ir verdame kol išvirs apie 10–15 minučių (priklauso nuo verdamo kiekio).
Į prikaistuvę sudedame kruopas, pilame grietinėlę, maišydami šiek tiek pakaitiname, kol įgaus kibimą.
Kukurūzo burbuolę perpjauname per pusę, truputį pakaitiname grilyje.
Į įkaitintą prikaistuvę sudedame medų, sumažiname kaitrą (medus turi įgauti rusvą spalvą). Pilame citrinų sulčių, druskos.
Paeiliui pagal daržovių kietumą dedame morkytes, bastutį, kukurūzo burbuoles, ankštinius žirnelius. Daržovės turi būti traškios ir saldžiarūgštės.
Serviruojame. Į pašildytą lėkštę dedame konditerinį žiedą, kad susiformuotų kuskusas. Dėliojame traškias daržoves, ant jų užpilame likusį skystį. Daržoves ir mėsą apibarstome sezamo sėklomis.
Skanaus!