
Naujausios
Kornelija JAKUBAUSKIENĖ, Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teismo posėdžių sekretorė, dalijasi torto, kurio svarbiausias akcentas – špinatai, receptu. Per Pyragų dieną šį tortą ragavo Šiaulių rūmų darbuotojai. Kornelija kiekvienais metais nustebina kolegas savo iškeptais tortais.
Ji sako, jog išmoko juos kepti dar vaikystėje: "Mama pasakoja, kad visus kepinius: tortus, pyragus, sausainius – kartu su ja kepdavau nuo pat mažens, kai dar nėjau net į mokyklą. O pati tortą iškepiau gal kokių dvylikos metų. Sunku ir atsiminti, kai tai vyko nuo mažens ir natūraliai. Per šventes su mama pačios kepame tortus ir visus saldžius skanėstus."
Žaliasis špinatų tortas
Biskvitui reikės: 7 kiaušinių,150 g cukraus, vanilinio cukraus, 150 g miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 100 g šviežių špinatų lapų, šlakelio aliejaus.
Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų išplakti iki purios baltos masės (plakti apie 10 minučių plaktuvu). Į išplaktą masę suberti miltus, kepimo miltelius ir lengvai išmaišyti (galima kelias sekundes išmaišyti plaktuvu, nustačius lengviausią greitį).
Špinatus su šlakeliu aliejaus sudėti į plakiklį–kokteilinę ir suplakti iki skystos masės (turi būti be špinatų gabaliukų).
Špinatų masę supilti į biskvito masę ir lengvai išmaišyti. Biskvito masę kepti 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes. Leisti biskvitui atvėsti kambario temperatūroje.
Kremui reikės: 400 g plakamosios grietinėlės, 400 g graikiško jogurto, 3 šaukštų cukraus, vanilinio cukraus.
Grietinėlę, cukrų ir vanilinį cukrų išplakti. Į išplaktą grietinėlę įdėti graikišką jogurtą ir lengvai išmaišyti.
Atvėsusį biskvitą horizontaliai perpjauti per pusę į dvi lygias dalis. Ant vienos biskvito dalies dėti pusę paruošto kremo ir jį tolygiai paskirstyti. Ant kremo dėti antrą biskvito pusę. Likusį kremą paskirstyti tolygiai ant biskvito. Papuošimui galima naudoti špinatų lapus, granato vaisių, vynuoges, figas bei kitus vaisius ir uogas pagal Jūsų skonį.
Skanaus!