
Naujausios
Virėjos nugalėjo meistriškumo konkurse
Kaune vykusiame Nacionaliniame virėjų (mokinių su specialiaisiais ugdymo poreikiais) profesinio meistriškumo konkurse Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) Prekybos ir verslo skyriaus virėjų komanda laimėjo pirmąją vietą.
ŠPRC Prekybos ir verslo skyriui atstovavo PV13 grupės I kurso mokinės Sandra Calkutė (pagrindinė konkurso dalyvė) ir Jurgita Janušauskaitė (konkurso dalyvės padėjėja). Už mokinės paruošimą konkursui buvo atsakinga vyr. profesijos mokytoja Regina Daunorienė. Konkurse mokines palaikė ir grupės vadovė Marina Kozlova.
Konkurso dalyviai turėjo atsivežti ir pristatyti vertinti atliktą namų darbą – vieno kąsnio velykinį užkandį.
Konkursas buvo organizuotas dviem etapais. Pirmoji praktinė užduotis – paruošti ir supjaustyti daržoves. Antroji – pagaminti penkias vienodas porcijas įdarytų kiaušinių.
„Šiaulių krašto“ inf.
ŠPRC Prekybos ir verslo skyriaus nuotr.
PATIEKALAS: Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) Prekybos ir verslo skyriaus virėjų komandos konkursinis vieno kąsnio velykinis užkandis.
KOMANDA: Nacionaliniame virėjų (mokinių su specialiaisiais ugdymo poreikiais) profesinio meistriškumo konkurse Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) Prekybos ir verslo skyriaus PV13 grupės I kurso mokinės Sandra Calkutė (pagrindinė konkurso dalyvė) ir Jurgita Janušauskaitė (konkurso dalyvės padėjėja) laimėjo pirmąją vietą. Jas rengė vyr. profesijos mokytoja Regina Daunorienė.
KONKURSO PATIEKALAI – LAIMĖTOJAI
Vieno kąsnio velykinis užkandis
10 porcijų reikės:
1 avokado,
70 gramų lašišos,
10 putpelių kiaušinių,
60 gramų „Prezident“ sūrio,
20 gramų raudonų ikrų, ridikėlių daigų (puošimui).
Įdarytas kiaušinis
5 porcijoms reikės:
5 kiaušinių,
50 gramų raudonųjų ikrų,
50 gramų "Hellmann's" majonezo,
15 gramų špinatų,
15 gramų pankolio,
15 gramų svogūnų.