
Naujausios
Bulvių kukuliai su česnaku ir imbieru
Jums reikės:
— 1 kg bulvių
— 1 česnako
— 1 nedidelės imbiero šaknies
— žiupsnelio druskos
— 50 g spanguolių
Kaip gaminti?
Bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite ir sutrinkite. Išspauskite arba smulkiai sukapokite česnaką. Sutarkuokite imbiero šaknį. Viską gerai išmaišykite ir pasūdykite. Formuokite rutuliukus, į kiekvieną jų įspauskite po spanguolę ir apkepkite orkaitėje. Patiekite prie mėsos ar žuvies patiekalų.
Orkaitėje keptų morkų ir burokėlių salotos su apelsinais
Jums reikės:
— 3-4 vidutinio dydžio burokėlių
— 3-4 morkų
— 150 g konservuotų arba garuose virtų avinžirnių
— 1 apelsino
— Saujelės salotų lapų
— 6 valg. š. alyvuogių aliejaus
— 2 valg. š. medaus
— 1/2 arb. š. džiovinto čiobrelio
— 1/2 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
Padažui:
— 1 česnako galvutės
— 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
— 2 valg. š. citrinos sulčių
— šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
— 1/2 arb. š. kumino
— šiek tiek druskos ir maltų juodųjų pipirų
Salotų pagardinimui:
— skrudintų sezamo sėklų
— šviežių žolelių (petražolių ar krapų)
Kaip gaminti?
Nuskuskite morkas, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, sumaišykite su 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, 2 valg. š. medaus, 1/2 arb. š. džiovinto čiobrelio, pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Paruoštas morkas sudėkite ant kepimo skardos. Nuplaukite burokėlius, suvyniokite į foliją. Nupjaukite česnako galvutės viršutinę dalį, ant viršaus užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska ir suvyniokite į foliją.
Avinžirnius sumaišykite su 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, pagardinkite saldžiosios paprikos milteliais, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Sudėkite į nedidelį kepimo indą.
Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių. Morkas kepkite viršutinėje orkaitės dalyje apie 30 minučių, vidurinėje orkaitės dalyje (ant grotelių) kepkite burokėlius ir česnako galvutę. Apatinėje orkaitės dalyje 30 minučių kepkite avinžirnius.
Kol kepa daržovės, paruoškite padažą: 3 valg. š. alyvuogių aliejaus sumaišykite su tarkuota citrinos žievele, 2 valg. š. citrinos sulčių, 1/2 arb. š. kumino, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kai iškeps česnakas, jį taip pat įspauskite į padažą ir išmaišykite.
Iškeptus burokėlius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Inde sumaišykite salotų lapus su atvėsusiomis keptomis morkomis, burokėliais ir paruoštu padažu. Ant viršaus suberkite orkaitėje keptus avinžirnius ir pjaustytą apelsiną. Papuoškite skrudintomis sezamo sėklomis ir šviežiomis žolelėmis.
Sveikuoliškos sultys puikiai dienos pradžiai
Jums reikės:
— 2 kg burokėlių
— 1 citrinos
— 300 g arbūzo
Kaip gaminti?
Nuplaukite ir nulupkite burokėlius. Supjaustykite arbūzą. Nulupkite citrinos žievelę. Paruoštus burokėlius, arbūzą ir nuluptą citriną sudėkite į sulčiaspaudę ir išspauskite sultis. Į paruoštas sultis galite įlašinti kelis lašelius alyvuogių aliejaus – vitaminai bus dar geriau įsisavinami.
Išbandykite šiuos receptus išleisdami dar mažiau pinigų: naujausias Maxima leidinys leis jums dar paprasčiau planuoti apsipirkimą!