
Naujausios

Avies kojos "skanumėlis"
Mėsininko paprašau, kad atkirstų avies kojos "šmotelį", kokį vieną kilogramą. Pažįstamas mėsininkas tą mielai atlieka. Parsinešus namo belieka sumarinuoti ir iškepti.
Įtrinti mėsą maltu (trintu į miltelius) žvaigždiniu anyžiumi, cinamonu, pipirais, provanso žolelėmis (džiovintomis ar "gyvomis"). Apšlakstyti japonišku teriyaki padažu, neturint, tinka sojos padažas, apiberti smulkiai pjaustytais svogūnais ir česnakais. Ir dar ištrinu šalto spaudimo rapsų ar alyvuogų aliejumi.
Marinuotis palieku nakčiai – vėsioje vietoje (nededu į šaldytuvą). Galima kepti ir po valandos marinavimo.
Į orkaitę su vėjelio funkcija (200 laipsnių) pašauti kepsnį. Po 20 minučių apversti. Po valandos jau bus iškepęs. Jei iš mėsos bėga kraujas, dar keliolika minučių pakepti. Mėgausitės išskirtiniu skoniu.
Patiekite su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis. Aš išverdu 800 gramų bulvių, nupylęs vandenį užpilu stikline karšto pieno ir įdedu 150 gramų sūdyto sviesto. Druskos pagal skonį. Dar skanu įpjaustyti žalių krapų ir sutrinti.
Man skaniausia valgyti su morkų salotomis. Smulkia tarka sutarkuoji 3 vidutinio dydžio morkas, keli šaukštai konservuotų žirnelių, tarkuoto česnako 2 skiltelės, pusė raudonojo svogūno, 200 gramų tarkuoto sūrio (man patinka puskietis) ir geras šaukštas gero majonezo.
Skanaus!