
Naujausios
Avižiniai blynai su grybų padažu
Reikės:1 stiklinės avižinių dribsnių, 2 stiklinių vandens, 2 kiaušinių, 4 šaukštų su kaupeliu avižinių miltų, 50 ml kefyro, 1 šaukštelio (nubraukto) kepimo miltelių, druskos.
Avižinius dribsnius užplikyti verdančiu vandeniu ir palikti išbrinkti 1–2 val.
Kiaušinius išplakti su druska, dėti išbrinkusius dribsnius, avižinius miltus, kepimo miltelius, pilti kefyrą ir užmaišyti tirštą tešlą. Aliejuje iškepti nedidelius blynus.
Padažui reikia: svogūno, virtų grybų, sviesto, grietinėlės, druskos, pipirų.
Svogūną smulkiai supjaustyti, apkepti svieste, sudėti virtus grybus ir patroškinti. Supilti grietinėlę, paskaninti druska, pipirais, dar pakaitinti. Patiekiant galima užbarstyti krapų ar kitokių žalumynų.
Aš padažui naudojau džiovintus baravykus, kuriuos išmirkau ir išverdu, bet puikiausiai tinka pievagrybiai ar kiti grybai.
Skanaus!