
Naujausios
Bruscheta su pomidorais ir bazilikais
Reikės: 330 g pomidorų, 3 g šviežių bazilikų, 5 g druskos, 1 g maltų baltųjų pipirų, 1 g džiovinto raudonėlio, 35 ml alyvuogių aliejaus, 7 g atvėsinto česnako, čiabatos duonelės. Papuošimui: rukolos, bazilikų lapelių, alyvuogių aliejaus.
Pomidorus nuplauti, išpjauti kotelius, supjaustyti maždaug 1 centimetro kubeliais.
Susmulkintą ir šaldytuve atvėsintą česnaką sumaišyti su pomidorais.
Bazilikų lapelius supjaustyti 3 milimetrų pločio juostelėmis ir taip pat sumaišyti su pomidorais.
Viską pabarstyti prieskoniais, supilti aliejų bei sumaišyti.
Bruschetos salotos iš pradžių gali būti kiek sūrokos, tačiau neišsigąskite – palaukus bent pusę valandos, druska susigers ir skonis bus puikus.
Tuo metu čiabatą supjaustyti kelių centimetrų pločio riekelėmis ir paskrudinti skrudintuvėje ar orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Riekeles padengus bruschetos salotomis, galima pašlakstyti alyvuogių aliejumi, papuošti rukolos lapeliais ar baziliku.
Skanaus!
Austėjos PAULAUSKAITĖS nuotr.
Paruošta Bruscheta.