
Naujausios
Rima IVANOVA, „Šiaulių krašto“ reklamos ir prenumeratos skyriaus vadovė, dalijasi keptų bulvių receptu. „Tai paprastas, bet ne prastas receptas, labai tinkantis prie šaltibarščių ar užkandant šviežiai raugtu agurkėliu“, – sako Rima.
Džiūvėsėliuose keptos bulvės
Reikės: 4–5 vidutinio dydžio bulvių, apie 100 g džiūvėsėlių ir prieskonių (po nepilną arbatinį šaukštelį) – džiovintų provanso žolelių, česnako granulių, rūkytos aitriosios paprikos miltelių, druskos, maltų pipirų, aliejaus.
Bulves nuskutame (jei šviežios – užtenka gerai nuplauti) ir supjaustome į 4–6 dalis pailgomis skiltelėmis. Kad nesitepti rankų, sudedame į paprastą polietileninį maišelį, įpilame truputį aliejaus ir supurtome, kad aliejus padengtų visas bulves. Į džiūvėsėlius sudedame visus prieskonius ir išmaišome, tada pilame į maišelį ant bulvių ir vėl gerai supurtome, kad visos bulvės būtų aplipusios džiūvėsėliais. Čia tas atvejis, kai džiūvėsėlių nebūna per daug. Beriame bulves į kepimo indą.
Orkaitė turi būti įkaitinta iki 180 laipsnių, viršus-apačia, kepti apie 35–40 minučių, priklauso nuo orkaitės.
Skanaus!