
Naujausios
Kiaulienos paštetas
Reikės: 400 g kiaulių kepenų (arba vištų kepenėlių), 2 svogūnų, 2 česnako skiltelių, 6 šalavijo lapelių, 75 ml balto vyno arba 35 ml konjako, 75 ml 36 proc. riebumo grietinėlės, 75 g sviesto, šaukštelio druskos, žiupsnio juodųjų pipirų ir tarkuoto muskato bei šaukšto alyvuogių aliejaus.
Griežinėliais supjaustome svogūnus, česnakus, nuplautus šalavijo lapelius. Viską sudedame į keptuvę su šaukštu alyvuogių aliejaus bei žiupsniu druskos ir kepame ant mažos ugnies, kol suminkštėja.
Kol daržovės kepa, nuplauname ir nusausiname kepenis. Jas susmulkiname vienodo dydžio gabalėliais (2x2x2 cm) ir padidinę keptuvės kaitrą dedame kepti tarp daržovių kartu su puse šaukštelio druskos bei pipirų ir muskato žiupsniu.
Apkepame, kad gabaliukai gražiai paruduotų iš abiejų pusių, tačiau jokiu būdu neperkepame – kepenėlės turi išlikti šiek tiek rausvos.
Apkepinus kepenėles, supilame alkoholį ir jį pilnai nugariname – arba užverdame ir gariname tol, kol liks labai mažai drėgmės, arba padegame, kad alkoholis išdegtų.
Supilame grietinėlę ir laukiame, kol užvirs, o jai užvirus, viską supilame į virtuvinį smulkintuvą, sudedame šaltą sviestą (jis ištirps) ir malame 1–3 minutes. Paruoštą masę paragaujame ir, jei reikia, pagardiname druska.
Patarimas: sumaltą masę pertrinti per sietelį (šis žingsnis nėra būtinas).
Paštetą perdedame į dubenėlį, uždengiame plėvele ir paliekame šaldytuve mažiausiai dviems valandoms.
Valgome užsitepę ant duonos.
Skanaus!