
Naujausios
Morkų–medaus vyniotiniui reikės nemažai produktų: 5 kiaušinių, 4 šaukštų cukraus, 70 gramų medaus, 30 gramų sviesto, 0,5 šaukštelio meduolių prieskonių (gvazdikėlių, kardamono, maltų kvapiųjų pipirų), 0,5 šaukštelio cinamono, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos, 80 gramų bulvių tarka sutarkuotų morkų, 80 gramų avinžirnių miltų (galima keisti į kvietinius miltus), 40 gramų kukurūzų krakmolo (galima keisti į bulvių krakmolą), 200 gramų 35 procentų riebumo plakamosios grietinėlės, 250 gramų maskarponės, 2–4 šaukštų cukraus, 1 citrinos sulčių, cedros (išdžiovinto, sutrinto viršutinio citrinos žievelės sluoksnio).
Baltymus atskiriame nuo trynių ir juos išplakame su druskos žiupsneliu iki standžių putų. Medų ištirpiname su sviestu. Trynius išplakame su vaniliniu cukrumi, cukrumi ir ištirpintu sviestu bei medumi.
Birius produktus: miltus, krakmolą, kepimo miltelius, meduolių prieskonius persijojame ir suberiame į išplaktą trynių masę ir išmaišome. Morkas sutarkuojame ir įmaišome į tešlą, pabaigoje supilame baltymus ir juos lengvai įmaišome.
Į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir išteptą sviestu, pilame tešlos masę, kepame 160 laipsnių temperatūroje10–15 minučių. Kepinį išverčiame ant drėgno rankšluosčio, kad pravėstų.
Tuomet plakame grietinėlę ir maskarponę su citrinos sultimis, cedra, cukrumi (cukraus beriame pagal skonį iki 4 šaukštų). Ant kepinio tepame išplaktą grietinės ir maskarponės masę ir suvyniojame kaip „Kuršėnų vyniotinį” kepimo popieriuje. Palaikome šaldytuve susistovėti.
Skanaus!