
Naujausios
Virginija iš gausaus pomidorų derliaus gamina naminį padažą ir dalijasi jo receptu.
Naminis pomidorų padažas
Reikės: 2 kg pomidorų, česnako galvos, svogūnų pora galvų, 2–3 paprikų, jeigu norite aštrumo – vienos aitriosios paprikos, cukraus vieno nubraukto šaukšto (jeigu pomidorai saldesni, cukraus gali būti mažiau), du šaukštus druskos (pagal skonį), mėgstamų žolelių – petražolių ar baziliko, alyvuogių aliejaus.
Pomidorus ir visas kitas daržoves supjausčius sudėti ant skardos. Apšlakstyti aliejumi ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Iškepus sudėti į puodą ir trintuvu sutrinti, berti cukraus, druskos, pamaišyti ir pakaitinti iki užvirimo. Supilstyti į stiklainius ir užsukti.
Šis padažas tinka prie įvairių mėsos ar žuvies patiekalų, dedu jo ir į sriubas.
Skanaus!