
Naujausios
Sveikuoliški avižiniai sausainiai
Reikės: Matavimui naudoju stiklinaitę (apie 180 gramų). Dvi stiklinaitės stambių avižinių dribsnių; tiek pat kokoso drožlių; viena stiklinaitė pilno grūdo miltų; vienas šaukštelis cinamono; 120 gramų sviesto; du šaukštai rupaus riešutų sviesto; du šaukštai medaus; viena nepilna stiklinaitė rudojo cukraus, du kiaušiniai.
Sviestą ištirpinti, į jį dėti medų, kad šis medų patirpdytų. Tada supilti cukrų ir kiaušinius, pamaišyti, kol virs vienalyte mase.
Sumaišyti visus sausus produktus. Skystąją dalį užpilti ant avižų ir kokosų mišinio, išmaišyti. Kabinti šaukštu ir nedidelius blynukus dėti į popieriumi išklotą skardą.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol sausainiai tampa gražiai auksiniai.
Saujelė riešutų, sėklų ar džiovintų vaisių puikiai praturtins sausainius.
Dėmesio: mėgautis atsakingai, nes šie sausainiai labai gražiai „gula“ ant talijos.