
Naujausios
Reikės: 500 g maskarponės sūrio, 4-ių kiaušinių trynių ir 2-jų baltymų, 5-ių šaukštų cukraus, 200 g (400 g) sausainių-pirštelių (tokie labai lengvi ir pilni oro sausainiai, jokie kiti netiks), 300 ml juodos stiprios kavos, 50 g (galima ir daugiau) tamsaus romo (tiks ir brendis ar konjakas), geros tamsios kakavos miltelių.
Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išsukti su cukrumi, kol pabals. Sumaišyti su maskarpone. Pasiruošti labai stiprios juodos kavos, į ją įpilti romo. Iki standumo išplakti baltymus, įmaišyti į maskarponės ir trynių masę.
Pasiruošti indą. Tiks stiklinis, negilus, pailgas, bet galima sluoksniuoti ir į stiklines, tada sausainių reikės mažiau (200 g), jei dideliame inde – 400 g.
Sausainius trumpam įmerkti į kavą, bet tik kol truputį sudrėks, jokiu būdu nepermirkyti, kad nevirstų į košę. Pasak Vaidos, Jie turi „paragauti“ kavos su romu, o ne „prisiliuobti“.
Tada į indą kloti sluoksnį sausainių, ant jų sieteliu užbarstyti kakavos ir tepti kremo sluoksnį, tą patį kartoti, kol baigsis kremas ir sausainiai. Užbaigti viską kremu, pabarstyti kakava ir – į šaldytuvą. Geriausia palikti šaldytuve mažiausiai 8-ioms valandoms. Norint pagreitinti procesą, galima dėti į šaldiklį. Tokio kiekio tiramisu turėtų užtekti bent aštuoniems žmonėms.
Skanaus!