
Naujausios
Vištienos kepsneliai
Reikės: 2 vištos krūtinėlės puselių, 2 kiaušinių, stiklinės miltų, stiklinės stambių džiūvėsėlių panko (galite naudoti ir paprastus, tačiau panko – žymiai geriau), druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų ir aliejaus kepti.
Padažui reikės: 4 šaukštų majonezo, 2 šaukštų natūralaus jogurto, šaukšto pasukų arba grietinėlės, mažos česnako skiltelės, šlakelio citrinos sulčių, smulkiai kapotų svogūnų laiškų, krapų, petražolių, žiupsnio druskos.
Dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir padėkite šaltai. Krūtinėlės puseles supjaustykite horizontaliai maždaug 1 cm storio gabaliukais. Galite šiek tiek juos paploti mediniu plaktuku, pridengę kepimo popieriumi, kad storis būtų vienodas, tačiau stenkitės nepažeisti mėsos struktūros.
Kiekvieną gabaliuką pabarstykite druska, pipirais, jei mėgstate česnaką, galite įtrinti ir juo. Pasiruoškite 3 plačias lėkštes su aukštesniais krašteliais, į vieną muškite kiaušinius ir paplakite, į kitą berkite miltus, į trečią – džiūvėsėlius. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų (jo turi būti nemažai), imkite po vieną mėsos gabaliuką, pirmiausia apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinių plakinyje ir galiausiai – džiūvėsėliuose. Taip paruošę dėkite į keptuvę ir kiekvieną pusę kepkite po 3–4 min. Iškepusius kepsnelius dėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad sugertų riebalus.
Kepsneliai patiekiami su iš anksto paruoštu padažu ir salotomis.
Skanaus!