Loretos RIPSKYTĖS nuotr.

Naujausios
2025-04-25
Sportas ir laimės hormonai: „Eurovaistinės“ vaistininkas atskleidžia, kaip jie veikia mūsų savijautą
Komentarai:
2025-04-25
Komentarai:
2025-04-25
Komentarai:
Žemaitiškas patarmasas
Pilnam puodui reikės: 1 litro šaltibarščių kefyro, 1 litro 30 procentų riebumo grietinės, gausiai pagal skonį prieskoninių daržovių – krapų, pertažolių, česnakų ir svogūnų laiškų, druskos ir bulvių (jei norisi tirščiau – daugiau, jei ne – mažiau).
Bulves išverdame ir paliekame atvėsti. Visas preiskonines daržoves susmulkiname ir sutriname su druska. Dar geriau – jas paruošti iš vakaro, sako E. Karnišauskienė, bet galima ir tą pačią dieną.
Atšalusias bulves nuluopame, sutarkuojame. Grietinę išmaišome su kefyru, dedame prieskonines daržoves, beriame tarkuotas bulves ir dar kartą išmaišome.
Skanaus!
Komentarai