
Naujausios
Mėnesio kulinarė virtuvėje nevengia eksperimentuoti
Vasario mėnesio kulinare išrinkta Radviliškyje veikiančios antstolių kontoros inspektorė Kristina Kovalenko sako, kad virtuvėje mėgsta eksperimentuoti, o patiekalams pagardinti naudoja tradicinius prieskonius bei užšaldytas prieskonines žoleles.
Saulius JUŠKEVIČIUS
saulius@skrastas.lt
Pasak nugalėtojos, ji vaikystėje per daug nesidomėjo maisto gaminimu, nes namuose maistą ruošdavo tėvai. Išmokti gaminti maistą privertė pagausėjusi šeima – namuose auga mažas vaikas, todėl tenka gaminti kiekvieną dieną ir daugiau laiko praleisti virtuvėje.
„Šeima beveik kas vakarą pageidauja sriubos, todėl ir tenka pasistengti, kad jiems neatsibostų vienas ir tas pats patiekalas“, – sakė nugalėtoja.
K. Kovalenko užsiminė, kad virtuvėje stengiasi naudoti tradicinius prieskonius – pipirus, laurų lapus. Tačiau gamindama nevengia naudoti ir jau paruoštų bei parduotuvėje nusipirktų prieskonių. Vertina ir prieskonines žoleles, jų stengiasi prisidžiovinti vasarą. Užšaldytų krapų ir petražolių užtenka iki naujo šviežių prieskonių sezono.
Pasak mėnesio kulinarės, šeima mėgstamo patiekalo neturi, tačiau sekmadieniais dažniausiai kepami vaiko mėgstami blynai "širdutės".
Radviliškietė atviravo, kad pyragus stengiasi kepti prisilaikydama receptūros ir kiekvieno ingrediento dėti tiek, kiek nurodyta recepte. Tam net įsigijo elektronines virtuvines svarstykles. Tačiau kitus patiekalus gamindama nevengia eksperimentuoti.
„Įvairių patiekalų receptų ieškau internete. Suradusi kokio nors įdomaus ir dar negaminto patiekalo receptą, visada stengiuosi pasigaminti pati. Kai kada, kai nėra vieno ar kito produkto, pakeičiu jį kitu, tad eksperimentuoti virtuvėje ne tik nevengiu, bet net ir mėgstu“, – sakė moteris.
Pasak K. Kovalenko, senieji, tradiciniai, patiekalai reikalauja daug laiko jų gamybai, todėl ji mėgsta gaminti greitai paruošiamus patiekalus – įvairias užkepėles, picas.
Mėnesio kulinarė visoms šeimininkėms patarė namuose turėti greitpuodį.
„Tai tarsi stebuklas. Galima daug greičiau paruošti vieną ar kitą patiekalą. Kol jo neturėjau, apie tai nesusimąstydavau. Dabar be jo virtuvėje kaip be rankų“, – sakė moteris.
Gavusi prizą – knygą „Gyventi skanu“ – K. Kovalenko sakė būtinai išmėginsianti kurį nors joje siūlomą receptą. Pati Kristina, sužinojusi, jog už jos „Šiaulių krašto“ skaitytojams pasiūlytą „Kristinos picos“ receptą balsavo daugiausia skaitytojų, sakė nustebusi ir apsidžiaugusi, nes nesitikėjusi tokio įvertinimo.
Autoriaus nuotr.
NUGALĖTOJA: Vasario mėnesio kulinare skaitytojų išrinkta radviliškietė Kristina Kovalenko sako, kad virtuvėje mėgsta eksperimentuoti, o gamindama naudoja ir paruoštus, ir savos gamybos prieskonius.