
Naujausios
Skaistgirio žemės ūkio bendrovė „Žagarės pieninė“ aukso medalį gavo už parodai pristatytą šiemet vasario–kovo mėnesiais pradėtą gaminti ir vartotojams pateiktą „Žagarės sūrį PREMIUM“. Nestandartinės apvalios formos sūris gaminamas iš vietos Skaistgirio žemės ūkio bendrovės laikomų karvių pieno, kurio nereikia niekur toli vežti, tad produkcija būna labai šviežia. Sūrio riebumas siekia 43 procentus.
„Žmonės jį jau vadina močiutės sūriu, kaip iš kaimo, ir teiraujasi, ieško šio gaminio. Domisi ir prekybininkai, nuo rugpjūčio mėnesio su šiuo sūriu įėjome į „Rimi“ tinklą“, – pasakojo žemės ūkio bendrovės „Žagarės pieninė“ pieno perdirbimo cecho vadovė Evelina Miežiūnienė. Į parodą pieninė vežė parduoti septynių rūšių sūrių ir taip pat naują gaminį – varškės užtepėlės aliejuje su skirtingais priedais: česnakais, prieskonių mišiniu ir ciberžole.
ŽŪB „Delikatesas“ aukso medaliu apdovanota už linijos „Skonio kalvė“ šaltai rūkytą kiaulienos nugarinę.
„Kuo ji išskirtinė? Ogi tuo, kad pagaminta be priedų, žymimų raidele „E“. Žaliava gaminiui atrenkama labai kruopščiai, mėsa pagardinama pipirais, kmynais, druska, aitriąja paprika, brandinama runkelių ir morkų ekstrakte ir rūkyta alksnio dūmuose. Sugrįžome prie tradicinio rūkymo alksnio drožlių dūmais, tam turime įsirengę keturias rūkyklas“, – sakė ŽŪB „Delikatesas“ pirmininkas Ričardas Milkintis.
Produkcija, kurios bendrovė gali pasiūlyti iki 100 kompozicijų, prekiaujama ne tik Lietuvoje, bet eksportuojama į Latviją, Estiją, Didžiąją Britaniją, Vokietiją bei kitas Europos šalis.
Mėsos gaminių įmonė kasmet dalyvauja parodose Vokietijoje, Prancūzijoje. Neseniai bendrovės atstovai grįžo iš tarptautinės parodos Kiolne (Vokietija), kur pavyko užmegzti ryšius su trimis galimais naujais užsakovais.
Ir „Žagarės pieninės“, ir „Delikateso“ produkcija apdovanota ne vieną kartą. Pasak R. Milkinčio, jų bendrovė už gaminius aukso medalius gauna jau ne mažiau kaip penkerius metus iš eilės. O pieninės vadovė E. Miežiūnienė išvardijo: 2016 metais „Agrobalt“ parodoje auksą gavo tradicinis Žagarės sūris, 2018 metais toje pačioje parodoje įvertintas 22 procentų riebumo lietuviškas varškės sūris, 2017 metais „Žagarės sūris“ išrinktas metų gaminiu. O pieninė duris atvėrė tik 2015 metais.
