
Naujausios
Vertinimo komisija, išragavusi keliasdešimt sūrių, nugalėtoju paskelbė Šiaulių ukrainiečių bendruomenės „Karpatai“ gaminį, kuriame susitiko net trys skoniai. Antrą vietą laimėjo kaimynai latviai, kasmet dalyvaujantys šioje šventėje ir atsivežantys savo rūkytų, marinuotų sūrių su įvairiais aštriais ir švelnesniais priedais.
O trečioji vieta šiemet skirta pirmą sykį šiame konkurse dalyvavusioms Joniškio moterų asociacijos ansamblio „Lelija“ atstovėms, kurios vertinimui atvežė beveik dešimt gaminių. Sūrius iš kolektyvo narės Dianos Rimeikienės mamos atvežto pieno kasdien slėgė to niekada nedariusi kita ansamblio dainininkė Vilija Matijūnienė. Ir ne bet kokius, bet su netikėtais priedais: su liofilizuotomis braškėmis, su džiovintais abrikosais ir ruduoju cukrumi, su indiškais prieskoniais, o pati D. Rimeikienė pagamino su anyžiais ir čiobreliais.
Nominacijas gavo ir ant ližės su rūtų šakele ir šalia putojančiu bokalu pateiktas Mindaugių kaimo bendruomenės sūris, Kepalių kaimo bendruomenės gaminys, Skolestijos Bernatavičienės suslėgtas sūris su saulėgąžomis, kasmet renginyje dalyvaujančio Stoniūnų kaimo gyventojo Aleberto Žąsino „Našlių“ sūris, Ežeikių kaime gyvenančios Danutės Žigulienės saldus sūris.
Renginyje sūrių būta pačių įvairiausių, pateiktų ne tik konkursui, jų buvo galima ir nusipirkti. Tad ir rinkosi žmonės iš gausybės įprastų su kmynais, su žolelėmis, vaisiais, keptų, rūkytų, džiovintų ir kitokių.
