
Naujausios
Šventė gurmanams
Šeštadienį maisto gurmanai Pakruojyje sulaukė šventės. Sumanios šeimininkės ir kulinarinio paveldo puoselėtojai surengė patiekalų ir maisto produktų parodą ir vaišes, o norintiems išbandyti savo kulinarinius sugebėjimus, dalijo receptus.
Beveik per patį Pakruojo miesto šventės įkarštį būriai žmonių suko į miesto kultūros centrą.
„Kaip netikėta!“, „Super“, – aikčiojo ragautojai, tarp kurių buvo ir iš užsienio atvykusių šventės svečių.
Šiemet parodoje savo gaminius demonstravo ne tik kulinarijos paveldo sertifikatus pelnę maisto profesionalai, bet ir sumanios šeimininkės.
Nužvelgus jų gausiai vaišėmis nukrautus stalus buvo aišku, kad rajone sunkiai rasi kaimą, kuris neturi garsios šeimininkės.
Prie Mikoliškio kaimo stalo sustoję gurmanai stebėjosi „plocinių“ paprastamu ir skoniu. Juos atvežusios kaimo šeimininkės Sigutė Paplauskienė ir Lena Liepienė tikino, kad ant „špižių“ kepti ruginių miltų paplotėliai – labai senas ir jau pamirštas kaimiečių greito maisto patiekalas.
Žmonės būriavosi prie Degėsių kaimo duonos kepėjos Valerijos Grigalionienės stalo ir Lygumų seniūnijos ūkininkės Emilijos Vasiliauskienės duonkubilio.
Ne mažiau gurmanų dėmesio sulaukė ir kulinarinio paveldo profesionalų – duonos, pyrago ir rūkytų mėsos gamybos įmonių „Kanrugė“ ir „Kanrugėlė“ ekspozicijos.
Įvairiausiais prieskoniniais augalais bei jais paskanintais patiekalais vaišino sveikuolių klubo moterys, stebindamos skanautojus „Burnočių dešrelėmis“.
Unikaliais desertiniais gėrimais vaišino bitininkai, o žaliavalgiai siūlė paragauti čia pat pagamintų kokteilių.
Geriausius ir išradingiausius kulinarinio paveldo puoselėtojus rinko ir skanautojai.
„Šiaulių krašto“ inf.
Janinos VANSAUSKIENĖS nuotr.
ĮVERTINIMAS: Pakruojo šventėje viešėjęs garbės samarietis, vokietis Hartmut Dohrer (viduryje) ir jo bendramintis Giunther Linsel pavaišinti gruciukais, pamūšietei Zitai Kapučinskienei gyrė jų skonį: „Super“ .
SALDUMYNAI: Mikoliškietė Sigutė Paplauskienė saldumynų mėgėjus viliojo savo pačios sukurtais gaminiais.
PROFESIONALAI: Kulinarinis paveldas pakruojiečiams verslininkams padėjo įsitvirtinti gausioje duonos ir mėsos gaminių rinkoje.