
Naujausios
Susipažinome su konditerio specialybe
Geriau vieną kartą pamatyti negu šimtą kartų išgirsti. Taip nusprendė Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos pirmokės, pasišovusios iš arčiau susipažinti su konditerio ir virėjo profesijomis. Merginos kartu su profesijos patarėja Sigute Stonkiene apsilankė Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriuje ir sykiu su šios mokyklos moksleiviais dalyvavo praktiniame užsiėmime.
Prieš įžengiant į patalpą, kuriame vyko maisto gaminimas, nuo galvos iki kojų buvome aprengtos celofaniniais chalatais, kepurėmis ir šlepetėmis ant batų. Paprašyta nusiplauti rankas.
Profesijos mokytoja metodininkė Daiva Vidugirienė, kurios vadovaujami moksleiviai kepė saldųjį „Kalėdų miestelį“, viešai demonstruotą šiauliečiams, išsamiai papasakojo apie tai, ko šioje mokykloje mokosi būsimieji virėjai ir konditeriai. Vien teorija neapsiribota: janonietėms pasiūlyta čia pat dėtis prie moksleivių gaminamo torto, paaiškinta ir praktiškai pamokyta, kaip teisingai sudėti ingredientus, suplakti kremą, iš specialios tešlos išlankstyti rožes tortui puošti.
Toje pačioje patalpoje būsimieji virėjai demonstravo meno kūrinius lėkštėse.
„Maisto ruošimas turi dominti, patikti“, – sakė profesijos mokytoja D. Vidugirienė. Ji supažindino su mokine Ligita, kuri, pernai gimnaziją baigusi gerais pažymiais, bet aiškiai nežinodama, kuo nori būti, nusprendė per vienerius metus įgyti konditerės specialybę, o toliau studijuoti Kauno technologijos universitete.
Sigita STONKIENĖ, Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos profesijos patarėja
Mokyklos nuotr.
PAŽINTIS: Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos pirmokės Šiaulių profesinio rengimo centre susipažino su konditerio ir kulinaro profesijomis, pabandė išlankstyti tortui rožes.