
Naujausios
"Jūreiviški makaronai"
Ingredientus A. Mockus deda iš akies.
Reikės: spagečių (ar kitų makaronų), vištienos krūtinėlės, svogūnų, skardinės kapotų konservuotų pomidorų, pusės stiklinės pieno, mažo pakelio grietinėlės, "Džiugo" arba fermentinio sūrio, druskos, kečupo pagal skonį, kelių laurų lapų.
Išvirti spagečius (gali būti ir kiti makaronai). Atskirai pasikepinti vištienos krūtinėlę (Aurimas dažnai vietoje jos naudoja iš vakaro keptą ir likusią mėsą grilyje) ir svogūnus.
Keptą pamarinuotą mėsą (marinuodamas deda tik natūralius prieskonius – druską ir kvapiuosius pipirus) sumaišyti puode su svogūnais, ant šio mišinio pilti skardinę kapotų konservuotų pomidorų.
Tuomet ant viršaus sudėti virtus makaronus. Viską maišant ant mažos ugnies įpilti pusę stiklinės pieno ir mažą pakelį grietinėlės. Patikrinti, ar pakanka druskos ir galiausiai įdėti šiek tiek kečupo – pagal skonį.
Tada įmesti kelis laurų lapus ir, išjungus ugnį, dar palikti 10–15 minučių pastovėti.
Dedant į lėkštę galima užsibarstyti "Džiugo" arba fermentinio sūrio.
Skanaus!