Loretos RIPSKYTĖS nuotr.

Naujausios
Grucė
Reikės: 0,5 kilogramo perlinių kruopų, 4 bulvių, trupučio druskos, šiek tiek pieno arba grietinėlės, 100 gramų rūkytų lašinukų, 1 svogūno, keletos kvapiųjų pipirų žirnelių.
Perlines kruopas prieš verdant išmirkome. Tada į verdantį pasūdytą vandenį beriame išmirkytas kruopas, jas paverdame. Tuo laiku pakepiname kubeliais pjaustytus lašinukus su taip pat smulkintu svogūnu. Į jau pavirusias kruopas sukrečiame stambiai sutarkuotas bulves, kepintus svogūnus su lašinukais, įpilame grietinėlės ar pieno, pipirų. Maišydami dar paverdame, kol visai išvirs kruopos ir bulvės. Tikrai sotus maistas.
Skanaus!
Komentarai