
Naujausios
Bananiniai keksiukai
Reikės: pusantros stiklinės kvietinių miltų, pusės stiklinės cukraus (pagal skonį), po vieną šaukštelį vanilės ekstrakto ir kepimo miltelių, pusės šaukštelio druskos, trijų bananų, vieno didelio kiaušinio, trečdalio stiklinės (galima ir mažiau) aliejaus.
Dideliame inde sumaišome sausus ingredientus. Kitame dubenyje sutriname bananus iki vientisos masės. Į ją įmušame kiaušinį, įpilame aliejaus ir vanilės. Skystąją dalį supilame į sausų ingredientų indą ir gerai suplakame. Gautą tešlą paskirstome keksiukų formelėse, jas pripildydami iki vidurio.
Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes. Kepimo kokybę galime patikrinti mediniu dantų krapštuku. Keksiukams iškepus – juos atvėsiname.
Skanaus!