
Naujausios
Grikių košė su daugybe priedų
Reikės: 200 g virtų grikių, 400 g žalios arba rūkytos paukštienos, 200 ml grietinėlės, 200 g tarkuoto sūrio, 3 kiaušinių, 2 morkų, 1 paprikos, 1 tarkuotos bulvės, 1 svogūno, 3 skiltelių česnako, mėgstamų prieskonių, druskos. Dar galima dėti varškės (200 g), moliūgo (200 g).
Pirmiausia mėsą ir daržoves (morkas, papriką, svogūną, česnakus, jei turime – moliūgą) supjaustome ir maišydami apkepame. Tada į bendrą masę beriame virtus grikius, pilame išplaktus kiaušinius, grietinėlę, dedame tarkuotą bulvę, sūrį (trečdalį galime pasilikti viršui papuošti), varškę (jei turime) ir viską gerai išmaišome.
Jei gaminame lauke, puodą su koše dedame ant ugnies ir dar apie 30 minučių paverdame. Jei gaminame namuose, viską krečiame į skardą ir pusvalandžiui šauname į orkaitę, prieš tai apkepo viršų pabarstę tarkuoto sūrio likučiu. Lauke ruoštą košę sūriu galima pagardinti tuomet, kai ji jau išvirta.
Skanaus!