
Naujausios
Varškės–uogų desertas
Pagrindui reikės: 160 g avižinių sausainių, 30 g tirpinto sviesto.
Sausainius sutrupinu (sutrinu trintuvu) kartu su tirpintu sviestu. Iškloju formelę ir kepu 175 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
Varškės sluoksniui reikės: 500 g trintos varškės, 200 g grietinėlės (riebios), 3 kiaušinių, 100 g cukraus, 3 šaukštų miltų.
Viską sumaišau į vientisą masę. Supilu ją ant iškepto pagrindo ir kepu 150 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.
Uogų želė sluoksniui reikės: apie 500 g šviežių arba šaldytų mėgstamų uogų, cukraus (aš ragauju, kol būna pakankamai saldu), želatinos. Šviežių uogų dar reikės papuošimui.
Uogas užkaičiu su trupučiu vandens ir cukraus. Paverdu, kol cukrus ištirps. Tada sutrinu trintuvu, perkošiu per sietelį, dar kartą užverdu, pagarinu. Sudedu želatiną. Dar kartą viską perkošiu ir kai atvėsta užpilu ant varškės sluoksnio. Apdedu uogomis. Per naktį laikau šaldytuve.
Šis desertas toks skanus, kad labai greitai jį visi suvalgom!
Asmeninė nuotr.